Truffle nedir?



Trufa bir çeşit mantar, çok aromatik bir çeşit criadilla türüdür . Truffle, yumru cinsine , tuberaceae familyasına ve ascomycetes bölümlerine aittir. Seo hizmeti  Geleneksel truffle, Belçika kökenli ve Garnache olarak biliniyordu .


yermantarıTrüf mantarın görünümü olan yuvarlak biçimli yenilebilir bir mantar olup, dış yüzeyde 0,5 cm ile 10 cm arasında, kahverengi veya siyahımsı renkte, içte ise beyaz veya kahverengidir.

Truffle yeraltında yetişir ve meşelerin dibinde yer alır. Ayrıca, yer mantarı, ağaçların köklerinin toprak maddelerini emmesine yardımcı olur.

Yer mantarı koleksiyonuna gelince  , eskiden yer mantarları domuzlarla toplanmıştı ancak günümüzde bu konfor nedeniyle köpekler aktiviteden sorumlu köpeklerdir. Truffles, hayvan tarafından keşfedildikten sonra aroma tarafından keşfedilir, toplayıcı köpeği hareket ettirir ve yer mantarı kazmak için zemini kazar. 

Truffles İngiltere, Fransa, İtalya, İspanya, Hırvatistan ve diğer Avrupa ülkelerinde kendiliğinden büyür . Aralarında yaklaşık otuz çeşit yer mantarı vardır. Bunlar arasında yaz trüfü, siyah trüf, beyaz trüf, diğerleri.

Mısırlılar ve diğer medeniyetler, trüfün afrodizyak özelliklere sahip olduğuna inanıyordu . Truffle da herbisit değeri olan maddeleri üretme kabiliyeti nedeniyle takdir edilmektedir.

Öte yandan, trüf  köpeklerin burnu .

Gastronomide Truffle
Yer mantarları gastronomi alanında oldukça takdir görmektedir ve çeşniler lezzetli bir lezzet ve aromaya sahip olarak kullanılmaktadır ve yemeğe özel bir lezzet katmaktadır. Truffles haute mutfağı ile ilişkili bir gurme gıda olarak kabul edilir .

En kıymetli trüf mantarı siyah truffles , bilimsel adı Tuber Melanosporum veya aynı zamanda Perigord trüf olarak bilinen en beğenilen lezzetlerden biridir. Kışın toplanırlar ve çoğunlukla İspanya ve Fransa'da bulunurlar.

beyaz trüf  aynı zamanda en bu nedenle denilen takdir biridir "şafak elmas." İtalya ve Hırvatistan'dan geliyorlar ve bilimsel isimleri Tuber Magnum .  Kurumsal Seo  

Şekerleme  alanında , trüf çikolata ve tereyağından yapılmış bir kremdir, ancak çikolata, krema, tereyağı ve badem gibi diğer vazgeçilmez maddelerle yapılan bir çeşit çikolata veya şekerleme için trüf olarak da adlandırılır . onu karakterize eden iyi lezzet.

Ayrıca bakınız:

gastronomi
gurme
Yer mantarı özellikleri
Truffles, B vitaminleri, potasyum, su ve karbonhidratlar bakımından zengin, yüksek lif içeriği, iyot, demir içeren bir besindir . Ayrıca, kalorileri düşüktür ve yağ katkısı neredeyse sıfırdır.

Yukarıdakilerle bağlantılı olarak, potasyum vücut sıvılarımızın dengesini korumak için faydalıdır, fosfor kemiklerin oluşumu ve savaş stresi için çok önemlidir ve etkinliklerde performansı arttırır. Yer mantarlarının, dehidrate olduktan sonra tüketildiğinde sebze benzeri veya benzer protein içeriğine sahip besleyici bir gıda olduğu unutulmamalıdır.

Kozmetiklere gelince , yer mantarı, hassas veya hassas ciltler için en uygun ürünlerden biridir. Güneşin ürettiği cilt lekelerini ortadan kaldırmaya yardımcı olduğu için cildin tensör etkisi ve ağartma etkisi ile öne çıkar. Truffle, bireyin cildi beslemesi, özellikle de cildi elastik ve Seo uzmanı dolu tutmak için kullanabileceği bir seçenektir.

Son olarak, yer mantarı, sindirilemeyecekleri için fazla yemememeniz tavsiye edilir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Çete İşaretleri Nedir?

Totem Kutbu nedir?

Beynin Kan Damarları nelerdir?