Truffle nedir?
Trufa bir çeşit mantar, çok
aromatik bir çeşit criadilla türüdür . Truffle, yumru cinsine , tuberaceae
familyasına ve ascomycetes bölümlerine aittir. Seo hizmeti Geleneksel truffle, Belçika
kökenli ve Garnache olarak biliniyordu .
yermantarıTrüf mantarın
görünümü olan yuvarlak biçimli yenilebilir bir mantar olup, dış yüzeyde 0,5 cm
ile 10 cm arasında, kahverengi veya siyahımsı renkte, içte ise beyaz veya
kahverengidir.
Truffle yeraltında yetişir ve
meşelerin dibinde yer alır. Ayrıca, yer mantarı, ağaçların köklerinin toprak
maddelerini emmesine yardımcı olur.
Yer mantarı koleksiyonuna
gelince , eskiden yer mantarları
domuzlarla toplanmıştı ancak günümüzde bu konfor nedeniyle köpekler aktiviteden
sorumlu köpeklerdir. Truffles, hayvan tarafından keşfedildikten sonra aroma
tarafından keşfedilir, toplayıcı köpeği hareket ettirir ve yer mantarı kazmak
için zemini kazar.
Truffles İngiltere, Fransa,
İtalya, İspanya, Hırvatistan ve diğer Avrupa ülkelerinde kendiliğinden büyür .
Aralarında yaklaşık otuz çeşit yer mantarı vardır. Bunlar arasında yaz trüfü,
siyah trüf, beyaz trüf, diğerleri.
Mısırlılar ve diğer
medeniyetler, trüfün afrodizyak özelliklere sahip olduğuna inanıyordu . Truffle
da herbisit değeri olan maddeleri üretme kabiliyeti nedeniyle takdir
edilmektedir.
Öte yandan, trüf köpeklerin burnu .
Gastronomide Truffle
Yer mantarları gastronomi
alanında oldukça takdir görmektedir ve çeşniler lezzetli bir lezzet ve aromaya
sahip olarak kullanılmaktadır ve yemeğe özel bir lezzet katmaktadır. Truffles
haute mutfağı ile ilişkili bir gurme gıda olarak kabul edilir .
En kıymetli trüf mantarı
siyah truffles , bilimsel adı Tuber Melanosporum veya aynı zamanda Perigord
trüf olarak bilinen en beğenilen lezzetlerden biridir. Kışın toplanırlar ve
çoğunlukla İspanya ve Fransa'da bulunurlar.
beyaz trüf aynı zamanda en bu nedenle denilen takdir
biridir "şafak elmas." İtalya ve Hırvatistan'dan geliyorlar ve
bilimsel isimleri Tuber Magnum . Kurumsal Seo
Şekerleme alanında , trüf çikolata ve tereyağından
yapılmış bir kremdir, ancak çikolata, krema, tereyağı ve badem gibi diğer
vazgeçilmez maddelerle yapılan bir çeşit çikolata veya şekerleme için trüf
olarak da adlandırılır . onu karakterize eden iyi lezzet.
Ayrıca bakınız:
gastronomi
gurme
Yer mantarı özellikleri
Truffles, B vitaminleri,
potasyum, su ve karbonhidratlar bakımından zengin, yüksek lif içeriği, iyot,
demir içeren bir besindir . Ayrıca, kalorileri düşüktür ve yağ katkısı
neredeyse sıfırdır.
Yukarıdakilerle bağlantılı
olarak, potasyum vücut sıvılarımızın dengesini korumak için faydalıdır, fosfor
kemiklerin oluşumu ve savaş stresi için çok önemlidir ve etkinliklerde performansı
arttırır. Yer mantarlarının, dehidrate olduktan sonra tüketildiğinde sebze
benzeri veya benzer protein içeriğine sahip besleyici bir gıda olduğu
unutulmamalıdır.
Kozmetiklere gelince , yer
mantarı, hassas veya hassas ciltler için en uygun ürünlerden biridir. Güneşin
ürettiği cilt lekelerini ortadan kaldırmaya yardımcı olduğu için cildin tensör
etkisi ve ağartma etkisi ile öne çıkar. Truffle, bireyin cildi beslemesi,
özellikle de cildi elastik ve Seo
uzmanı dolu tutmak için kullanabileceği bir seçenektir.
Son olarak, yer mantarı,
sindirilemeyecekleri için fazla yemememeniz tavsiye edilir.
Yorumlar
Yorum Gönder